Cursuri de Tobe, Lectii de Tobe, Meditatii la Tobe, - Bucuresti, sectorul 3 (zona Timpuri Noi) - Contact: 0721 633 963, cursuri_de_tobe@yahoo.com
Cursuri de Tobe - Bucuresti,sectorul 3
Friday, July 16, 2010
Brain Music
Metoda Brain Music este o metoda revolutionara in domeniul activitatilor psihosomatice si s-a dovedit o alternativa autentica la metodele traditionale medicale dedicate anxietatii legate de somn si de stres.Aceasta metoda este rezultatul mai multor ani de cercetari dovedindu-se extrem de eficace.
In urma testelor stiintifice de specialitate s-a demonstrat ca metoda actioneaza asupra creierului prin intermediul rezonantei ritmice si vibrationale, precum un diapazon personalizat, capabil sa vibreze si sa genereze muzica.Creierul, recunoscand ritmul obisnuit emis de notele muzicale, va fi capabil sa isi regaseasca si sa-si amelioreze propriile functii.
Brain Music, in afara de faptul ca rezolva anumite probleme legate de insomnie, contribuie la regasirea concentrarii, recuperarea fortei dupa un efort fizic si psihic intens, sporeste capacitatea de rezistenta a organismului pentru a fi capabil sa faca fata unor situatii stresante, solicitante si obositoare.Brain Music este indicat chiar si in cazul de tulburari vegetative, simptome clinice de alcoolism, de toxicodependenta sau de depresie.
Metoda Brain Music se prezinta ca o noua frontiera in practica terapeutica a tulburarilor psihosomatice si presupune urmatoarea secventa de activitate:
1. efectuarea a doua teste asupra starii de spirit si calitatii somnului
2. identificarea frecventelor cerebrale in cele 4 puncte ale capului
3. trimiterea rezultatelor la centrul de diagnosticare
4. o echipa de medici elaboreaza rezultatul frecventei si le transforma in vibratii muzicale pregatind un modul de auditie personalizata
5. rezultatul vibratiilor sonore, o alta relaxanta operatiune impreuna cu o auditie controlata vor fi recomandate pacientului.
Prima etapa a tratamentului prevede un colocviu si identificarea frecventelor cerebrale;succesiv o echipa de medici traduc aceste frecvente in note muzicale corespondente."Partitura" astfel obtinuta - unica, personala este transpusa pe un CD, cu instructiuni specifice de auditie.Dupa 2-3 saptamani este prevazut un control medical.Toate etapele tratamentului sunt monitorizate de un medic de specialitate.
Predau tobe de mai bine de 20 ani, timp in care am fost sunat de nenumarati parinti.De fiecare data motivele sunt aceleasi: "cred ca copilul meu are ritm" sau "copilul meu ar vrea sa bata la tobe" sau "vreau sa il scot din fata calculatorului" sau "a incercat un pic la chitara, nu i-a placut si ar vrea sa incerce si la tobe".
O singura data insa am fost sunat de o mamica al carui copil avea 7 ani, care mi-a spus "vreau sa il trimit pe baietelul meu la tobe pentru a-i creste abilitatile mentale si pentru a-i dezvolta ambele emisfere".
Copilul era absolut normal si nu avea nici o problema, insa mama lui, fiind psiholog, cunostea indeaproape aceste aspecte ale dezvoltarii capacitatilor mentale.
Parintii se axeaza pe partea de relaxare si de "entertainment" a cursurilor in general (nu ma refer doar la tobe)in timp ce componenta de dezvoltare (motoare si auditive) a copilului este lasata in plan secundar.
Muzica influenteaza ritmul respirator (datorita efectului emotional avut),nivelul de oxigenare al sangelui, dar are si un efect de relaxare asupra muschilor.Asadar , ascultand muzica, pe langa anumite stari emotionale, stimulam si abilitatile intelectuale.
Conform unui studiu s-a demonstrat ca muzica implica ambele emisfere ale creierului in procesul de perceptie al acesteia,dar procesarea se face in emisfera dreapta.
Cand o persoana se concentreaza asupra unei melodii, se concentreaza asupra ritmului,a liniei vocale si instrumentale.Cu cat persoana este mai experimentata in muzica cu atat mai multe zone ale creierului vor fi folosite.
Datorita faptului ca muzica este atat de stimulatoare si cere o serie de abilitati, ea contribuie la imbunatatirea functiilor cognitive si a abilitatilor mentale.
Saturday, March 27, 2010
Musikmesse Frankfurt 2010 ---
MUSIKMESSE ZIUA 1
Asa cum a promis, echipa tobe.info.ro este prezenta la Musikmesse 2010, cel mai mare targ de instrumente muzicale din lume.Practic este mult mai mult decat atat.Demonstratii,seminarii,prezentari si lansari de produse,sesiuni de autografe cu instrumentistii preferati si seminarii, toate acestea in numai 3 zile.
Daca esti vizitator interesat si pasionat de ceea ce inseamna industrie muzicala(cand spun asta nu ma gandesc numai la tobe) nu ai timp sa respiri pentru ca toate evenimentele se succed cu repeziciune si trebuie sa stii dinainte unde si la ce vrei sa asisti.
Teoretic Messe este “un fel” de Romexpo.Un loc impartit in circa 6 pavilioane imense,raspandita pe o suprafata pe care ti-e imposibil sa o parcurgi intr-o singura zi. Comparatia cu Romexpo este fortata si exagerata.Romexpo ca expozitie , a ramas in urma cu vreo 500 de ani.Infrastructura este atat de bine gandita incat ramai fara cuvinte.Te poti descurca si daca nu stii sa scrii si a citesti.Este al doilea an cand sunt prezent la acest targ,in primul an fiind coplesit foarte tare de imensitatea evenimentului si de marimea locului.
In prima zi ne-am plimbat destul de mult, incercand sa aflam care sunt evenimentele importante ale targului.Multe evenimente sunt organizate de firmele expozante (Sabian,Tama etc) si nu sunt trecute pe site-ul oficial al targului.
Cateva impresii pe scurt:
1.foarte multe firme producatoare de cinele si-au facut aparitia la targ, fata de anul trecut (pe langa celebrele Sabian,Paiste,Zildjian,Meinl) si nu sunau rau deloc:Diril Cymbals,Masterwork,Orion,Wuhan,Stagg etc .turcii erau prezenti si ei cu multe nume -Bosphorus,Istanbul si inca vreo 2-3 alte firme pe putin-si mi se pare normal din moment ce ei au inventat cinelele.
2.firmele producatoare de bete au venit si ele in numar mai mare, pe langa Vic Firth,Pro Mark,Ahead,Vater fiind prezente si ArtBeat, 3 Drumsticks, Rohema.
3.in sfarsit cei de la Traps Drums au fost prezenti.nu stiu exact pagina de web a lor dar va puteti face o idée despre ele aici:
http://www.thomann.de/gb/traps_a400_acoustic_drumset.htm
4.ca si anul trecut sunt prezente multe firme chinezesti/japoneze cu produse jalnice (seturi de tobe,percutie) gen Delson (erau intr-o vreme la Carrefour la noi) in standul carora nu este nimeni niciodata
5.Pearl au scos pe piata o linie de tobe acustice/electonice.din cate am vazut seria se numeste “Pro”.concret este vorba de niste surdine cu triggere care se conecteaza la un modul de sunet.concepul nu este nou insa nu sunt cine stie ce.
6.sa nu va cumparati niciodata pelala tripla!!!!(vezi foto) este pur si simplu inutila!
7.anul acesta oficial s-a interzis intrarea in pavilionul de tobe cu bete deoarece anul trecut era galagie mare.toata lumea testa si canta la tobe.de asemenea anul acesta s-au creat mai multe camere antifonate in care poti intra si canta in voie
Sper sa revin zilele urmatoare cu mai multe informatii si poze de la Disney-ul muzicienilor. Eventual dati-mi un feedback despre ce ati vrea sa vedeti.
Salutare din nou de la Frankfurt!
MUSIKMESSE ZIUA 2
A doua zi la Musikmesse am inceput-o mai tarziu dintr-un singur motiv: toate firmele prezente la targ au renuntat sa mai vanda produse de orice fel si ieri seara dupa ce umblasem mai bine de 2 ore pe la standurile cu metode de tobe, dvd-uri cu tobosari si reviste de specialitate incercand sa selectam din sutele de optiuni, ceea ce ne intereseaza, unul din reprezentantii firmelor de acolo ne spune ca nu sunt de vanzare.In fine suparati fiind, am hotarat sa mergem a doua zi la un magazin de specialitate situat la periferia orasului: Music Schmidt http://www.musik-schmidt.de/
Magazinul asta nu este nici pe departe cel mai mare de la nemti, dar ca suprafata, cu mult mai mare decat toate magazinele de muzica din Bucuresti adunate la un loc.In fine, nu am gasit tot ce vazusem la Musikmesse insa am vrut sa testez niste premiere iar unul din vanzatori m-a dus intr-o camera imensa de vreo 200 metri patrati plina cu seturi de tobe, cinele si premiere si mi-a spus:”Ok, aici sunt premierele (erau in jur de vreo 20),uite aici un stativ ca sa ai pe ce sa le pui, iar asta este setul de tobe-un set de tobe complet cu tot cu cinele- pe care poti sa bati ca sa le testezi.Multa bafta!” si a plecat lasandu-ma singur sa imi fac de cap.
Faza tare a fost ca dupa ce m-am hotarat asupra unui premier, http://www.musik-schmidt.de/Sonor-Special-Edition-Snare-14-x-65-Maple-Natural.html l-am rugat pe vanzator sa mi-l trimita acasa in Romania,spunandu-i ca nu il pot lua pe avion datorita bagajelor numeroase, iar vanzatorul ma intreaba :
“Romania este in Europa?”
Revenind la cea de-a doua zi de targ trebuie sa va marturisesc ca am primit o lovitura grea din cauza faptului ca firmele producatoare de bete nu mai vindeau nimic, iar eu le uitasem pe ale mele in camera de hotel.Cei de la Messe au interzis vanzarea de bete si in pavilionul 3 unde sunt tobele se plimbau omuleti cu decibelmetri care masurau nivelul zgomotului.Daca trecea de 70 db te opreau din cantat.
Am asistat la recitalul lui Mike Terrana http://www.terrana.com , care de curand a semnat cu cei de la Drum Craft http://www.drumcraft.com/ .Recitalul a durat vreo 30 minute si a fost tinut intr-unul din borcanele antifonate de care va spuneam.
Terrana a cantat niste piese din muzica clasica pe care le-a modificat pe stilul lui: rock,pedala dubla, rotiri spectaculoase ale betelor in timpul breakurilor si multa forta.
Tot azi am asistat si la o demonstratie a celor de la Pearl si a noului lor concept de tobe electronice/acustice (seria Pro).Ideea lor este simpla dupa cum imi spuneau: iti iei un set de tobe acustice la care primesti surdine echipate cu triggere si un modul de sunet.In felul acesta le poti folosi atat in casa (ca tobe electonice si credeti-ma ca sunt foarte silentioase) sau la concerte (ca tobe acustice).Surdinele sunt mai ok decat cele existente pe piata deoarece sunt facute dintr-un fel de latex.Ca feeling sunt ok in comparatie cu niste tobe electronice insa cred ca sunt destul de scumpe.Chiar am uitat sa intreb.
Am sa tin cont si de solicitarile voastre si promit o tona de poze cand am sa ma intorc!
MUSIKMESSE ZIUA 3
In cea de a treia zi a targului ne-am axat mai mult pe filmat.Am filmat aproape in tot pavilionul 3 destinat tobelor (mai putin standurile cu instrumente pentru orchestra si standurile cu chinezarii ) .Probabil cand ne vom intoarcem Godmother o sa aiba mult de lucru la capitolul editat. :-))
Un lucru socant pentru Musikmesse 2010 este ca firma Sonor NU este prezenta la targ.Initial am crezut ca s-au mutat in alt pavilion asa cum au facut cei de la Gretsch si LP, care aveau standurile in pavilionul 4 destinat chitarelor sau cei de la Roland prezenti in pavilionul 5 destinat sintetizatoarelor ca sa nu mai vorbesc despre cei de la Yamaha care au avut pavilionul lor.Sunt foarte curios sa aflu motivele care i-a determinat sa nu participle anul acesta tinand cont de fapt ca Sonor este firma nemteasca iar anul trecut au avut un super stand si au chemat o gramada de vedete Sonor sa-si promoveze brandul.
Azi am participat la o demonstratie marca Alex Acuna care este endorser Gon Bops http://www.gonbops.com/ http://www.alexacuna.net/ .Alex a facut o mica demonstratie atat cu congasurile cat si cu cu timbalele apoi a plecat la standul cu cinele de alaturi (Istanbul) sa testeze niste modele.Mergand dupa el am incercat sa-i facem o poza insa ne-a rugat politicos sa nu ii facem poza la alt stand (probabil contractul nu ii dadea voie).In cele din urma am reusit sa facem o poza cu el la standul Gon Bops.
Apoi ne-am mutat la standul Sabian unde l-am gasit pe Dom Famularo, unul din cei mai cunoscuti ambasadori ai tobelor, si de asemenea un mare profesor (la noi banuiesc ca e mai putin cunoscut dar merita vazut). http://www.domfamularo.com/
In jur de ora 17 am participat la o sesiune de autografe la standul Paiste.Main eventul ca sa zic asa era Dave Lombardo (Slayer) care initial era programat sa vina si la ora 13.30.Dupa ce am stat vreo 30 min la coada sa-l asteptam (la sesiuni de autografe de fac cozi care difera ca lungime de “greutatea” celui care este prezent) un reprezentant Paiste ne-a anuntat ca Dave va veni abia la ora 17.
La ora 16.45 eram din nou la coada (lunga de vreo 30m si formata din 2 randuri) insa de data asta Dave a venit la 17 fix alaturi de alti tobosari pe care ii cunosteam mai putin:
Johnny Dee (Doro), Felix Bohnke (Edguy), Leo (Oomph!),Juri Schewe (Panik) sin u in ultimul rand Rashid Williams (de Rashid auzisem).
Sesiunea de autografe a fost un pic ciudata deoarece toti se ingramadeau la autografe si poze cu Dave Lombardo in timp ce restul tobosarilor erau prezenti mai mult de forma.
Aceste articole pot fi citite si pe http://www.tobe.info.ro/ in sectiunea forum.
MUSIKMESSE ZIUA 4
Dupa tentativa neplacuta de a manca aseara intr-un restaurant vietnamez (chop suey e ok ca piesa nu si ca fel de mancare ) ne-am inarmat cu multa rabdare pentru ultima zi la Musikmesse 2010.Spun asta pentru ca ultima zi este cea destinata publicului larg in care sesiunile de autografe ale artistilor mari sunt aproape la toate standurile importante,multe dintre ele in acelasi timp, iar la Agora Stage, locul unde se tin concerte, canta numele cele mai improtante.
Inainte de a merge in pavilionul nostru preferat unde este galagia cea mai mare, ne-am oprit in pavilionul 1 (instrumente cu coarde, chitare clasice si instrumente de suflat) pentru a sta de vorba cu cei de la Hora Romania.Standul lor nu era impresionant si nici foarte mare, dar erau prezenti si din cate am inteles cu success.
Am stat de vorba cu un reprezentant de-al lor care mi-a spus ca sunt prezenti an de an de foarte multa vreme, ca este foarte importanta participarea la acest eveniment, desi costurile sunt foarte mari (nu a vrut sa ne spuna cat l-a costat inchirierea spatiului care nu era mai mare de 30 metri patrati) dar merita pentru ca mai mult de 80% din vanzarile lor anuale sunt destinate exportului.
L-am intrebat ce s-ar intampla daca nu ar fi participat anul acesta si mi-a spus ca ar fi pierdut ceva contracte deoarece neparticipand s-ar fi inteles ca au probleme financiare, ceea ce nu este cazul. Asta m-a facut sa relationez ce mi-a spus cu neparticiparea celor de la Sonor de anul acesta.
L-am intrebat si despre tobele Doina care se faceau tot la de catre Hora si mi-a spus zambind ca au incercat prin 1985 sa fie un fel de Yamaha producand in acelasi timp chitare,viori, tobe, schiuri si mobila, renuntand prin 1992 si ramanand doar la ceea ce am enumerat mai sus.
In cele din urma am ajuns in pavilionul 3 unde era o aglomeratie de nedescris.Multi tobosari cu varste cuprinse intre 6-65 ani (fara sa exagerez) testau de zor toate produsele ce le ieseau in cale.O galagie de nedescris si antifoanele mele abia mai faceau fata.
Ne-am mai invartit un pic asteptand ora 12.30 cand era programata reprezentatia lui Jojo Mayer.La 12.10 am ajuns la scena (Agora Stage e formata din 2 scene relativ medii ca si marime montate una langa alta in genul celor de la bestfest, si concertele/reprezentatiile se succed una dupa alta nefiind intarzieri sau probe de sunet zgomotoase.seturile de tobe sunt aduse pe platforme mobile cu microfoanele gata montate) si am constatat se adunasera foarte multi oameni.Cu greu mi-am facut loc in fata deoarece vroiam sa filmez.
La 12.30 fix Dom Famularo il prezinta si il invita pe scena.Jojo a cantat singur cateva piese Nerve (doar 2 melodii am recunoscut-melodii pe care le-a cantat si la bucuresti) parand un pic obosit (Dom Famularo spusese ca Jojo a ajuns la Frankfurt in dimineata cantarii avand concert cu o seara in urma).Chiar obosit, Jojo a cantat impecabil,mult mai concentrat fata de ceea ce a aratat la Bucuresti, cu o siguranta si o precizie care ma scotea din sarite si cu o tehnica perfecta care te face ori sa te lasi de tobe ori sa studiezi mai mult.
Show-ul de la Bucuresti a fost foarte comercial fata de ceea ce a cantat la Messe dar bine primit de public.
Dupa concertul lui Jojo ne-am dus la standul Sabian sa prindem sesiunea de autografe.Cand am ajuns la fata locului am constatat ca era o coada imensa de mai bine de 100 m intinsa pe 3 randuri semn ca aveam de asteptat.Eram obisnuiti de anul trecut cu cozile imense (o coada asemanatoare fusese cu un an in urma la Simmon Philips,Carmine Appice si Vinnie Paul).
La sesiunea de autografe au luat parte Jojo Mayer, Dennnis Poschwatta (Guano Apes),Claus Hessler(neamt de-al lor) http://www.claushessler.de/ , Dirk Brand (Gloria Gaynor) http://www.dirkbrand.com/news/index.php , Ralph Salmins (independent), Seven Antonopoulos (Atrocity, Leaves' Eyes),Martin Stoeck si Christoph Schneider(Rammestein) Trebuie sa va spun ca vedeta sesiunii de autografe nu a fost nici pe departe Jojo Mayer, ci Christoph Schneider (nemtii se stie ca sunt foarte nationalisti plus ca Rammestein sunt foarte apreciati si iubiti in Germania) Jojo si ceilalti fiind eclipsati de acesta.
Am reusit si de aceasta data sa facem cateva poze, dupa ce am stat la coada mai bine de o ora.
Si la celelalte standuri ale marcilor cunoscute era vanzoleala mare (Paiste,Tama,) fiind organizate de asemenea sesiuni de autografe dar din pacate a trebuit sa plecam spre aeroport, avand programata plecarea dupa-amiaza.
Putem spune ca Musikmesse Frankfurt este o experienta unica pentru orice muzician si trebuie incercata cel putin o data in viata, pentru ca motiveaza,deschide ochii asupra vastei oferte de instrumente existente pe piata si a ceea ce inseamna industria muzicala ca si business.Nu in ultimul rand, interactiunea cu si dintre muzicienii de renume din lume iti scimba mult viziunea asupra perceptiei tale ca si artist/instrumentist/tobosar.
In premiera absoluta pentru un site de specialitate din Romania site-ul tobe.info.ro a relatat de la fata locului in exclusivitate tot ce s-a intamplat la targ in materie de tobe, fiind mandri de acest lucru. Multumim tuturor celor care au citit sau vor citi aceste randuri.
Daca aveti intrebari referitoare la targ vom incerca sa va raspundem cu cea mai mare placere.In scurt timp vom posta poze si filme de la Musikmesse 2010.
Acest articol poate fi citit si pe http://www.tobe.info.ro/
Asa cum a promis, echipa tobe.info.ro este prezenta la Musikmesse 2010, cel mai mare targ de instrumente muzicale din lume.Practic este mult mai mult decat atat.Demonstratii,seminarii,prezentari si lansari de produse,sesiuni de autografe cu instrumentistii preferati si seminarii, toate acestea in numai 3 zile.
Daca esti vizitator interesat si pasionat de ceea ce inseamna industrie muzicala(cand spun asta nu ma gandesc numai la tobe) nu ai timp sa respiri pentru ca toate evenimentele se succed cu repeziciune si trebuie sa stii dinainte unde si la ce vrei sa asisti.
Teoretic Messe este “un fel” de Romexpo.Un loc impartit in circa 6 pavilioane imense,raspandita pe o suprafata pe care ti-e imposibil sa o parcurgi intr-o singura zi. Comparatia cu Romexpo este fortata si exagerata.Romexpo ca expozitie , a ramas in urma cu vreo 500 de ani.Infrastructura este atat de bine gandita incat ramai fara cuvinte.Te poti descurca si daca nu stii sa scrii si a citesti.Este al doilea an cand sunt prezent la acest targ,in primul an fiind coplesit foarte tare de imensitatea evenimentului si de marimea locului.
In prima zi ne-am plimbat destul de mult, incercand sa aflam care sunt evenimentele importante ale targului.Multe evenimente sunt organizate de firmele expozante (Sabian,Tama etc) si nu sunt trecute pe site-ul oficial al targului.
Cateva impresii pe scurt:
1.foarte multe firme producatoare de cinele si-au facut aparitia la targ, fata de anul trecut (pe langa celebrele Sabian,Paiste,Zildjian,Meinl) si nu sunau rau deloc:Diril Cymbals,Masterwork,Orion,Wuhan,Stagg etc .turcii erau prezenti si ei cu multe nume -Bosphorus,Istanbul si inca vreo 2-3 alte firme pe putin-si mi se pare normal din moment ce ei au inventat cinelele.
2.firmele producatoare de bete au venit si ele in numar mai mare, pe langa Vic Firth,Pro Mark,Ahead,Vater fiind prezente si ArtBeat, 3 Drumsticks, Rohema.
3.in sfarsit cei de la Traps Drums au fost prezenti.nu stiu exact pagina de web a lor dar va puteti face o idée despre ele aici:
http://www.thomann.de/gb/traps_a400_acoustic_drumset.htm
4.ca si anul trecut sunt prezente multe firme chinezesti/japoneze cu produse jalnice (seturi de tobe,percutie) gen Delson (erau intr-o vreme la Carrefour la noi) in standul carora nu este nimeni niciodata
5.Pearl au scos pe piata o linie de tobe acustice/electonice.din cate am vazut seria se numeste “Pro”.concret este vorba de niste surdine cu triggere care se conecteaza la un modul de sunet.concepul nu este nou insa nu sunt cine stie ce.
6.sa nu va cumparati niciodata pelala tripla!!!!(vezi foto) este pur si simplu inutila!
7.anul acesta oficial s-a interzis intrarea in pavilionul de tobe cu bete deoarece anul trecut era galagie mare.toata lumea testa si canta la tobe.de asemenea anul acesta s-au creat mai multe camere antifonate in care poti intra si canta in voie
Sper sa revin zilele urmatoare cu mai multe informatii si poze de la Disney-ul muzicienilor. Eventual dati-mi un feedback despre ce ati vrea sa vedeti.
Salutare din nou de la Frankfurt!
MUSIKMESSE ZIUA 2
A doua zi la Musikmesse am inceput-o mai tarziu dintr-un singur motiv: toate firmele prezente la targ au renuntat sa mai vanda produse de orice fel si ieri seara dupa ce umblasem mai bine de 2 ore pe la standurile cu metode de tobe, dvd-uri cu tobosari si reviste de specialitate incercand sa selectam din sutele de optiuni, ceea ce ne intereseaza, unul din reprezentantii firmelor de acolo ne spune ca nu sunt de vanzare.In fine suparati fiind, am hotarat sa mergem a doua zi la un magazin de specialitate situat la periferia orasului: Music Schmidt http://www.musik-schmidt.de/
Magazinul asta nu este nici pe departe cel mai mare de la nemti, dar ca suprafata, cu mult mai mare decat toate magazinele de muzica din Bucuresti adunate la un loc.In fine, nu am gasit tot ce vazusem la Musikmesse insa am vrut sa testez niste premiere iar unul din vanzatori m-a dus intr-o camera imensa de vreo 200 metri patrati plina cu seturi de tobe, cinele si premiere si mi-a spus:”Ok, aici sunt premierele (erau in jur de vreo 20),uite aici un stativ ca sa ai pe ce sa le pui, iar asta este setul de tobe-un set de tobe complet cu tot cu cinele- pe care poti sa bati ca sa le testezi.Multa bafta!” si a plecat lasandu-ma singur sa imi fac de cap.
Faza tare a fost ca dupa ce m-am hotarat asupra unui premier, http://www.musik-schmidt.de/Sonor-Special-Edition-Snare-14-x-65-Maple-Natural.html l-am rugat pe vanzator sa mi-l trimita acasa in Romania,spunandu-i ca nu il pot lua pe avion datorita bagajelor numeroase, iar vanzatorul ma intreaba :
“Romania este in Europa?”
Revenind la cea de-a doua zi de targ trebuie sa va marturisesc ca am primit o lovitura grea din cauza faptului ca firmele producatoare de bete nu mai vindeau nimic, iar eu le uitasem pe ale mele in camera de hotel.Cei de la Messe au interzis vanzarea de bete si in pavilionul 3 unde sunt tobele se plimbau omuleti cu decibelmetri care masurau nivelul zgomotului.Daca trecea de 70 db te opreau din cantat.
Am asistat la recitalul lui Mike Terrana http://www.terrana.com , care de curand a semnat cu cei de la Drum Craft http://www.drumcraft.com/ .Recitalul a durat vreo 30 minute si a fost tinut intr-unul din borcanele antifonate de care va spuneam.
Terrana a cantat niste piese din muzica clasica pe care le-a modificat pe stilul lui: rock,pedala dubla, rotiri spectaculoase ale betelor in timpul breakurilor si multa forta.
Tot azi am asistat si la o demonstratie a celor de la Pearl si a noului lor concept de tobe electronice/acustice (seria Pro).Ideea lor este simpla dupa cum imi spuneau: iti iei un set de tobe acustice la care primesti surdine echipate cu triggere si un modul de sunet.In felul acesta le poti folosi atat in casa (ca tobe electonice si credeti-ma ca sunt foarte silentioase) sau la concerte (ca tobe acustice).Surdinele sunt mai ok decat cele existente pe piata deoarece sunt facute dintr-un fel de latex.Ca feeling sunt ok in comparatie cu niste tobe electronice insa cred ca sunt destul de scumpe.Chiar am uitat sa intreb.
Am sa tin cont si de solicitarile voastre si promit o tona de poze cand am sa ma intorc!
MUSIKMESSE ZIUA 3
In cea de a treia zi a targului ne-am axat mai mult pe filmat.Am filmat aproape in tot pavilionul 3 destinat tobelor (mai putin standurile cu instrumente pentru orchestra si standurile cu chinezarii ) .Probabil cand ne vom intoarcem Godmother o sa aiba mult de lucru la capitolul editat. :-))
Un lucru socant pentru Musikmesse 2010 este ca firma Sonor NU este prezenta la targ.Initial am crezut ca s-au mutat in alt pavilion asa cum au facut cei de la Gretsch si LP, care aveau standurile in pavilionul 4 destinat chitarelor sau cei de la Roland prezenti in pavilionul 5 destinat sintetizatoarelor ca sa nu mai vorbesc despre cei de la Yamaha care au avut pavilionul lor.Sunt foarte curios sa aflu motivele care i-a determinat sa nu participle anul acesta tinand cont de fapt ca Sonor este firma nemteasca iar anul trecut au avut un super stand si au chemat o gramada de vedete Sonor sa-si promoveze brandul.
Azi am participat la o demonstratie marca Alex Acuna care este endorser Gon Bops http://www.gonbops.com/ http://www.alexacuna.net/ .Alex a facut o mica demonstratie atat cu congasurile cat si cu cu timbalele apoi a plecat la standul cu cinele de alaturi (Istanbul) sa testeze niste modele.Mergand dupa el am incercat sa-i facem o poza insa ne-a rugat politicos sa nu ii facem poza la alt stand (probabil contractul nu ii dadea voie).In cele din urma am reusit sa facem o poza cu el la standul Gon Bops.
Apoi ne-am mutat la standul Sabian unde l-am gasit pe Dom Famularo, unul din cei mai cunoscuti ambasadori ai tobelor, si de asemenea un mare profesor (la noi banuiesc ca e mai putin cunoscut dar merita vazut). http://www.domfamularo.com/
In jur de ora 17 am participat la o sesiune de autografe la standul Paiste.Main eventul ca sa zic asa era Dave Lombardo (Slayer) care initial era programat sa vina si la ora 13.30.Dupa ce am stat vreo 30 min la coada sa-l asteptam (la sesiuni de autografe de fac cozi care difera ca lungime de “greutatea” celui care este prezent) un reprezentant Paiste ne-a anuntat ca Dave va veni abia la ora 17.
La ora 16.45 eram din nou la coada (lunga de vreo 30m si formata din 2 randuri) insa de data asta Dave a venit la 17 fix alaturi de alti tobosari pe care ii cunosteam mai putin:
Johnny Dee (Doro), Felix Bohnke (Edguy), Leo (Oomph!),Juri Schewe (Panik) sin u in ultimul rand Rashid Williams (de Rashid auzisem).
Sesiunea de autografe a fost un pic ciudata deoarece toti se ingramadeau la autografe si poze cu Dave Lombardo in timp ce restul tobosarilor erau prezenti mai mult de forma.
Aceste articole pot fi citite si pe http://www.tobe.info.ro/ in sectiunea forum.
MUSIKMESSE ZIUA 4
Dupa tentativa neplacuta de a manca aseara intr-un restaurant vietnamez (chop suey e ok ca piesa nu si ca fel de mancare ) ne-am inarmat cu multa rabdare pentru ultima zi la Musikmesse 2010.Spun asta pentru ca ultima zi este cea destinata publicului larg in care sesiunile de autografe ale artistilor mari sunt aproape la toate standurile importante,multe dintre ele in acelasi timp, iar la Agora Stage, locul unde se tin concerte, canta numele cele mai improtante.
Inainte de a merge in pavilionul nostru preferat unde este galagia cea mai mare, ne-am oprit in pavilionul 1 (instrumente cu coarde, chitare clasice si instrumente de suflat) pentru a sta de vorba cu cei de la Hora Romania.Standul lor nu era impresionant si nici foarte mare, dar erau prezenti si din cate am inteles cu success.
Am stat de vorba cu un reprezentant de-al lor care mi-a spus ca sunt prezenti an de an de foarte multa vreme, ca este foarte importanta participarea la acest eveniment, desi costurile sunt foarte mari (nu a vrut sa ne spuna cat l-a costat inchirierea spatiului care nu era mai mare de 30 metri patrati) dar merita pentru ca mai mult de 80% din vanzarile lor anuale sunt destinate exportului.
L-am intrebat ce s-ar intampla daca nu ar fi participat anul acesta si mi-a spus ca ar fi pierdut ceva contracte deoarece neparticipand s-ar fi inteles ca au probleme financiare, ceea ce nu este cazul. Asta m-a facut sa relationez ce mi-a spus cu neparticiparea celor de la Sonor de anul acesta.
L-am intrebat si despre tobele Doina care se faceau tot la de catre Hora si mi-a spus zambind ca au incercat prin 1985 sa fie un fel de Yamaha producand in acelasi timp chitare,viori, tobe, schiuri si mobila, renuntand prin 1992 si ramanand doar la ceea ce am enumerat mai sus.
In cele din urma am ajuns in pavilionul 3 unde era o aglomeratie de nedescris.Multi tobosari cu varste cuprinse intre 6-65 ani (fara sa exagerez) testau de zor toate produsele ce le ieseau in cale.O galagie de nedescris si antifoanele mele abia mai faceau fata.
Ne-am mai invartit un pic asteptand ora 12.30 cand era programata reprezentatia lui Jojo Mayer.La 12.10 am ajuns la scena (Agora Stage e formata din 2 scene relativ medii ca si marime montate una langa alta in genul celor de la bestfest, si concertele/reprezentatiile se succed una dupa alta nefiind intarzieri sau probe de sunet zgomotoase.seturile de tobe sunt aduse pe platforme mobile cu microfoanele gata montate) si am constatat se adunasera foarte multi oameni.Cu greu mi-am facut loc in fata deoarece vroiam sa filmez.
La 12.30 fix Dom Famularo il prezinta si il invita pe scena.Jojo a cantat singur cateva piese Nerve (doar 2 melodii am recunoscut-melodii pe care le-a cantat si la bucuresti) parand un pic obosit (Dom Famularo spusese ca Jojo a ajuns la Frankfurt in dimineata cantarii avand concert cu o seara in urma).Chiar obosit, Jojo a cantat impecabil,mult mai concentrat fata de ceea ce a aratat la Bucuresti, cu o siguranta si o precizie care ma scotea din sarite si cu o tehnica perfecta care te face ori sa te lasi de tobe ori sa studiezi mai mult.
Show-ul de la Bucuresti a fost foarte comercial fata de ceea ce a cantat la Messe dar bine primit de public.
Dupa concertul lui Jojo ne-am dus la standul Sabian sa prindem sesiunea de autografe.Cand am ajuns la fata locului am constatat ca era o coada imensa de mai bine de 100 m intinsa pe 3 randuri semn ca aveam de asteptat.Eram obisnuiti de anul trecut cu cozile imense (o coada asemanatoare fusese cu un an in urma la Simmon Philips,Carmine Appice si Vinnie Paul).
La sesiunea de autografe au luat parte Jojo Mayer, Dennnis Poschwatta (Guano Apes),Claus Hessler(neamt de-al lor) http://www.claushessler.de/ , Dirk Brand (Gloria Gaynor) http://www.dirkbrand.com/news/index.php , Ralph Salmins (independent), Seven Antonopoulos (Atrocity, Leaves' Eyes),Martin Stoeck si Christoph Schneider(Rammestein) Trebuie sa va spun ca vedeta sesiunii de autografe nu a fost nici pe departe Jojo Mayer, ci Christoph Schneider (nemtii se stie ca sunt foarte nationalisti plus ca Rammestein sunt foarte apreciati si iubiti in Germania) Jojo si ceilalti fiind eclipsati de acesta.
Am reusit si de aceasta data sa facem cateva poze, dupa ce am stat la coada mai bine de o ora.
Si la celelalte standuri ale marcilor cunoscute era vanzoleala mare (Paiste,Tama,) fiind organizate de asemenea sesiuni de autografe dar din pacate a trebuit sa plecam spre aeroport, avand programata plecarea dupa-amiaza.
Putem spune ca Musikmesse Frankfurt este o experienta unica pentru orice muzician si trebuie incercata cel putin o data in viata, pentru ca motiveaza,deschide ochii asupra vastei oferte de instrumente existente pe piata si a ceea ce inseamna industria muzicala ca si business.Nu in ultimul rand, interactiunea cu si dintre muzicienii de renume din lume iti scimba mult viziunea asupra perceptiei tale ca si artist/instrumentist/tobosar.
In premiera absoluta pentru un site de specialitate din Romania site-ul tobe.info.ro a relatat de la fata locului in exclusivitate tot ce s-a intamplat la targ in materie de tobe, fiind mandri de acest lucru. Multumim tuturor celor care au citit sau vor citi aceste randuri.
Daca aveti intrebari referitoare la targ vom incerca sa va raspundem cu cea mai mare placere.In scurt timp vom posta poze si filme de la Musikmesse 2010.
Acest articol poate fi citit si pe http://www.tobe.info.ro/
Thursday, March 18, 2010
JOJO are NERVe
Daca ar fi detonat cineva aseara o bomba in Silver Church dupa ora 22,Bucurestiul ar fi ramas fara batausi(a se citi tobosari).Niciodata nu am vazut atatia bateristi pe metru patrat.De fapt asta a si fost targetul previzibil al evenimentului:80% din cei prezenti erau tobosari,10%basisti si 10% prieteni ai muzicienilor.Nu o spun deloc cu rautate pentru ca asa am reusit sa ma revad cu multi dintre ei.Totusi imi pare rau ca nu a fost mai multa lume dar probabil ca daca nu esti Lars,Portnoy sau "ala" de la Maiden nu esti asa interesant.:-)))
Inca de la proba de sunet Jojo s-a dovedit un tip total nepretentios, montandu-si singur echipamentul (premierele,cinelele si pedala).Setup-ul lui a fost unul clasic as putea spune,insa doar din punct de vedere al asezarii tobelor.A cantat pe un set de Sonor Hilite, cu o toba mare de 18', 2 premiere de 14'(unul in stanga de 14X6,5 cu un cinel taiat pe forma unui cerc de tobe pus pe fata de bataie,acordat jos ca si sunet dar care suna bine in contextul muzical, si altul de 14X3,5 cu un ton patrunzator,inalt dar nu strident).
Pedala era Pearl(da,am vazut bine si m-am uitat cu atentie) pe curea si nu pe lant,beater-ul fiind paralel cu podeaua atunci cand nu o lovea.Tehnica de lovire a pedalei (in special atunci cand facea duble) era prin alunecare.
Avea 2 trigger-e (unul pe premier si unul pe toba mare) si un footswitch pe care apasa discret dand tobelor diferite efecte(delay,reverb,flanger etc).
Recitalul a fost unul de exceptie si a durat in jur de 2 ore.Au cantat in 2 reprize de cate 45 minute cu o pauza de 15 minute.Tehnica lui Jojo este intr-adevar remarcabila avand un "finger-control" de toata frumusetea care il facea sa isi conserve mult din energie, desi tinea betele foarte din spate.
Piesele erau lungi si fara pauze intre ele parandu-mi-se ca baietii experimenteaza mult.Asa cum a spus si Jojo la finalul concertului se merge mult pe ideea de improvizatie,nefiind pusa la punct o structura stricta a melodiei.Au cantat in general piese de pe albumul lor "Prohibited Beats" lansat in 2007, lasand la final hitul "Jabon".Mi-a parut rau ca nu au cantat "Far",fiind piesa mea preferata. La final publicul i-a bisat si trupa a mai cantat o singura piesa (Seven).
Cu o combinatie de reggae,electro,nujazz cu pasaje agresive si bine primite de drum'n'bass cu 2-3 solouri care au impresionat si pe cel mai pretentios/carcotas tobosar recitalul trupei a fost unul de succes.
Friday, February 26, 2010
Tobele si terapia prin muzica
Sindromul Tourette poate fi considerat ca si Parkinson o tulburare motorie ce presupune mai multe lucruri.E impulsiv,productiv,spre deosebire de Parkinson.Uneori productivitatea se limiteaza mai mult sau mai putin la producerea de ticuri simple sau repetitive,miscari fixe.La unii pacienti poate lua o forma complexa,incredibila,care se remarca prin imitatie,glume,animatie,inventii si asocieri neasteptate si uneori suprarealiste.
Cand o persoana cu sindromul Tourette devine muzician profesionist pot aparea interactiuni extraordinare si creative.Ray G. era fascinat de jazz si la sfarsit de saptamana canta ca baterist intr-o formatie.Era remarcat pentru solourile bruste,haotice care incepeau de multe ori dintr-un tic convulsiv care insa putea declansa o cascada de ritm rapid,inventiv si complex.
Jazzul sau rockul, care au ritmuri intense si lasa frau liber improvizatiei, sunt cele mai atractive genuri pentru persoanele talentate care sufera de sindromul Tourette.
David Aldridge,baterist de jazz profesionist, a explorat subiectul in autobiografia lui:
"De la 6 ani am inceput sa bat toba pe ritmul masinilor,urmand ritmul,curgand cu el pana cand mi se revarsa in urechi.Ritmul si sindromul Tourette au ramas strans legate din ziua cand mi-am dat seama ca batand darabana pe masa imi puteam masca spasmele muschilor mainii,piciorului si gatului.Prin noul subterfugiu am reusit chiar sa-mi canalizez energia necontrolata intr-un curs ordonat."
Aldridge se folosea adesea de muzica, atat ca sa-si mascheze ticurile cat si ca sa le canalizeze energia pozitiva.
Atractiile,bucuriile si beneficiile terapeutice ale percutiei si ale cercurilor de percutie sunt bine-cunoscute in comunitatea Tourette.Am luat parte recent la un cerc de percutie la New York,organizat de Matt Giordano,un baterist talentat cu sindromul Tourette in forma severa.Cand nu se concentreaza si nu se implica in nimic,Matt e stapanit de ticuri incontinuu-de fapt toti cei prezenti acolo pareau sa aiba ticuri,fiecare pe ritmul lui.Observam adevarate eruptii de ticuri,contagiuni ce se propagau printre cei peste 30 de participanti- dar o data ce au inceput sa cante sub conducerea lui Matt,toate ticurile au disparut in cateva secunde.S-au sincronizat dintr-odata,au format un grup,cantand absorbiti de moment,purtati de ritm.Energia,exuberanta motorie,vioiciunea si inventivitatea tipice sindromului Tourette erau exploatate creativ si exprimate prin muzica.Aici muzica avea un dublu efect:mai intai reconfigura activitatea cerebrala si le oferea calm si concentrare celor care erau de multe ori distrasi sau jenati de ticuri si impulsuri continue, apoi crea o legatura muzicala si sociala cu ceilalti,astfel incat ceea ce incepuse ca un amestec de indivizi izolati,multi dintre ei suferinzi sau timizi,a devenit aproape instantaneu un grup solid cu un singur scop - o adevarata orchestra de percutie sub bagheta lui Matt.
Oliver Sacks - Muzicofilia
Povestiri despre muzica si creier
Monday, February 8, 2010
Protejati-va urechile !
Nivelul sunetului este masurat in decibeli.Zgomotul produs de o convorbire normala se situeaza intre limitele de 30 si 60 db.
Nivelul de 20-30 decibeli este inofensiv pentru organismul uman, acesta este fondul sonic normal.
Limita sunetului este 80 decibeli. Sunetele de 130 decibeli provoaca senzatia de durere, iar cele de 140- 150 decibeli sunt insuportabile si duc la pierdera auzului,indiferent de durata expunerii. (in secolele trecute exista termenul de moarte sub clopot)
Zgomotul unei lovituri de premier cu rama sanatos ajunge la circa 126 decibeli adica la fel de tare ca un pickamer.Mai multe masuratori au indicat ca un nivel de zgomot NORMAL in timpul unei repetitii (tobe,chitara electrica,bas,voce) se situeaza intre 90-110 decibeli.
Un fond sonor de 90 decibeli poate duce la pierderea auzului daca expunerea este mai mare de 8 ore/zi.
O pereche de casti de protectie poate reduce nivelul zgomotului cu 15-37 decibeli ceea ce inseamna ca teoretic e ok sa stati 8 ore repetand/studiind.Practic castile/antifoanele pot avea o marja de eroare de +/- 5 decibeli astfel incat 4 ore/zi sunt suficiente petru exersatul la tobe sau repetitii.Daca incercati sa va puneti vata in urechi trebuie sa stiti ca ea reduce zgomotul cu 7 decibeli ceea ce e ok pentru 90 minute de studiu/repetitii la un volum mai mic.
Timpii de expunere mentionati mai sus NU garanteaza pierderea auzului dar pot duce la ea la fel cum poti auzi excelent dupa 20 de ani de expunere la zgomot fara nici un fel de problema.
Printre efectele negative ale zgomotului datorita expunerii la sunete puternice o sa enumar hipoacuzia, hiperacuzia si tinitusul(acufene).
Trauma sonora defineste hipoacuzia(scaderea auzului) sau hiperacuzia determinata de expunerea la zgomot.
Hiperacuzia este o senzatie subiectiva care consta in perceperea exagerata a zgomotelor in urechi.
Trauma sonora poate fi indusa atat de o unica expunere la un zgomot foarte intens, cat si de expunerea repetata si prelungita la zgomote mai putin intense. Scaderea treptata a auzului dupa o expunere cronica la zgomot este mult mai frecventa decat cea cu debut acut, aparuta ca urmare a expunerii la un zgomot foarte intens si de scurta durata. Aparitia traumei sonore prin afectarea celulelor senzoriale ciliate ale organului Corti de la nivelul urechii interne, este influentata de doi factori: caracteristicile fizice ale sunetului si susceptibilitatea individuala.
Tinitusul sau acufenele reprezinta tiunit in ureche.Tuturor ni s-a intamplat sa ajungem acasa dupa un concert zgomotos si cand ne bagam in pat sa ne tiuie urechile.In cazul tinitusului tiuitul este continuu si nu se opreste.Niciodata.
Plus ca nu exista tratament pentru nici un exemplu din categoria traumei sonore.
De aceea se recomanda folosirea antifoanelor atat cand studiati cat si cand sunteti la repetitie.De asemenea se recomanda a se repeta la un nivel normal.De foarte multe ori trupele prefera sa isi dea volumul instrumentelor la maxim in timpul repetitiilor pentu a acoperi tobele ajungandu-se la o galagie generala din care nimeni nu mai intelege nimic.
Tipuri de antifoane existente:
1.Antifoane din burete poliuretanic
desi nu sunt destinate muzicienilor,isi fac treaba fara probleme,sunt cele mai accesibile ca pret (intre 1-5 lei) si se gasesc in majoritatea farmaciilor de la noi.Avantajul folosirii lor este ca reduc destul de mult nivelul zgomotelor (25-35 decibeli).Dezavantajele lor ar fi ca reduc volumul pe toate frecventele si uneori nu intra perfect in ureche.
2.Antifoane cu filtre(lamele)
aceste antifoane au niste lamele moi pentru adaptarea optima in canalul auditiv in functie de nivelul decibelilor.
Sunt mai scumpe decat cele din burete poliuretanic (6-15 lei) si reduc volumul cu 25 decibeli in special pefrecventele inalte ale premierului,cinelelor si a chitarei electrice, ceea ce este mai mult decat ok.Avantajul lor este ca vin intr-o cutiuta cu clema de prindere pentru pastrarea lor in conditii de igiena maxima si nu trebuie schimbate decat la 2 luni.
3.Castile antifon
sunt la fel cu cele folosite de muncitori in constructie.Se pun si se scot usor si de cele mai multe ori ofera o excelenta protectie.Reduc volumul cu 25-37 decibeli, sunt practice si sunt o varianta foarte buna pentru studiu si pentru repetitie.Ca si pret sunt mai scumpe, intre 10 si 100 lei insa nu prea arati cool daca te duci cu ele la cantare.Se gasesc de obicei la magazinele de bricolaj.
4.Antifoanele custom
Practic sunt cea mai buna varianta existenta dar si cea mai costisitoare(150-230 euro).Facute dintr-un silicon fin sunt dotate cu un filtru special care iti reduc volumul pe toate frecventele astfel incat vei auzi la fel numai ca un pic mai incet.
Partea intresanta este ca iti sunt facute chiar pe forma urechii trebuind sa mergi la un cabinet O.R.L. pentru a ti se lua mulaj.Reduc volumul cu pana la 25 decibeli.
Pretul relativ mare al antifoanelor de acest gen face ca ele sa fie destinate in general muzicienilor profesionisti.
In concluzie daca esti tobosar ar trebui sa te gandesti serios sa iti cumperi antifoane si sa te obisnuiesti cu ideea de a le purta.
Wednesday, January 27, 2010
What Bands Look For In A Drummer
1. Don't be late!
When you are late for a gig you get labeled as unreliable. If you are ever late or are going to be late, make certain you call the leader and explain the circumstances, and apologize for the inconvenience you are causing other affected parties. When you are late you are wasting valuable set-up, sound check, and practice time. The easiest way to ensure you are on time is to plan to be 30 minutes early.
2. Know the music
Listen and learn all the music for the gig you are playing at. If you are playing all original and un-recorded music than you should listen to the artists previous recordings and get a feel for what style of drumming they like.
3. KISS - "Keep it simple stupid."
Don't think that you need to show everyone how fast you can move around the kit. Most leaders are more concerned with "groove". If the song has no groove it becomes very hard to listen to for the crowd and even harder for the other musicians to play with.
4. Attitude
Always express how happy and excited you are to play with whomever you are playing with. If the leader thinks that playing with him is a burden to you he will not call you anymore. Get to know your fellow musicians who you are sharing the stage with. Even if you don't like some of them you must be nice. You want to build a good relationship with everyone.
5. Playing with a click
You must know how to play with a click. You don't want to have to stop in the middle of the song because the drummer can't keep the beat. I do not recommend playing every song with a click. When you are comfortable playing with a click then you can focus more on groove and not be worried about staying on time with the click.
6. Playing what they want
Sometimes you will have to play a groove that you think doesn't suit the song. You might be playing a groove that the leader tells you he doesn't like and asks you to play something else. Instead of throwing your sticks at him and telling him where to put them I recommend just playing the song the way they want it. You can play whatever you want when you go home at the end of the night with your paycheck. You can also pay the rent the too.
7. Monster Kit
I am a big kit type of guy, but it doesn't always work with every circumstance. Don't plan on taking up the whole stage with your huge ass kit. If you know that there is a big stage with lots of channels for mics and lots of room for other musicians than fly at it. However, if there is limited space then bring a smaller kit. The sound guys will love you more too.
8. Sensitivity
Don't play so loud! This is a mistake that too many drummers make. If the leader cannot hear his guitar or vocal and his monitor is cranked then there is a problem. Listen to the sound in the room and then you can make a decision about how you are going to play or what type of sticks you are going to use. It works both ways, I have been told to play quieter and I have also been told to play louder. Of course I like it way more when they say "LOUDER!", but don't get your hopes up...You should be able to play the drums with dynamics.
9. Memory
If you cannot remember all of the 2/4 bars, 7/8 bars, and 15/16 bars along with all the other parts that leaders want to add to their songs - you must write it down. There is nothing worse than going through a part of a song in practice if you just forget it when it comes time to play it in front of a crowd. If you do, your only hope is that you have an understanding leader. I hate the nasty looks from the head honcho after I miss a important part.
10. Play for fun, not for money
Everyone has to make a living, and I am not saying to just play every gig for free. However, that cannot be the only motivation for you playing the gig. If a leader senses that you are just in it for the money he is not going to want you back. Only ask for the check right when you are about to leave. Do not ask for payment prior to playing the gig.
Follow these guidelines and you're sure to have improved success in seeking regular gigs. With any luck you'll form some great relationships along the way. Good luck!
Sunday, January 17, 2010
15 Drum Tips
1.Listen to "all" styles of music. This boosts your creativity on the drums and makes you more aware of how to approach these styles if you ever confront them in your band.
2. Warming up before a gig or rehearsals. This is terribly underestimated. Spend 20 to 30 minutes warming up with drum rudiments and related sticking exercises. Practice them with music playing through a MP3 or Ipod. It's a great motivator and you'll be very loose when you get ready to play.
3. Singles and Doubles. Drum rudiments are made up of doubles and singles. Learn to play these as cleanly, evenly, and correctly as possible. Do the same with doubles. They make up all the rest! Practice and master this on the drums and you'll find everything else comes a lot easier. This applies to those that play the rock band game too!
4. Study a melodic instrument (not just drumset). This will give you a valuable understanding of harmony, chord structure and overall music theory. You can then be more involved in the arranging of your band's songs. You can also write your own drum charts more efficiently.
5. Videotape yourself playing drums. You will be amazed at what you can learn from this. Everything from that stupid look on your face while your playing the drums, to the snare drum that's tilted at a 45 degree angle.
6.Drummers get a lot of flack. We get blamed for tempo fluctuations, etc. Many other musicians have never even practiced with a metronome, but they'll often be the first to speak up about it. Take the time to talk to your bandmates about the importance of their contribution to timekeeping.
7.Try to practice drums 20 minutes instead of 2 hours. This is a little self-applied psychological trick that really works! After 20 minutes, you usually feel propelled to practice much longer anyway. You want drumming to be fresh and exciting, not dreaded.
8.Diplomacy is everything! If you disagree with your fellow musicians about something, bite your tongue! Keep your cool and approach the matter patiently and with great thought before you speak. Don't burn any bridges by saying the wrong things. You just might have to walk back over those bridges one day.
9.Protect your ears! We can't stress this enough. Most musicians take this for granted. Buy a good set of ear plugs and start using them, especially while you practice. Drums are quite loud and ongoing exposure is detrimental.
10.After a drum lesson, go home and practice any drum beats, grooves, or fills right away on the drums while it's still fresh in your head. Otherwise you tend to forget a lot of what you learned. Take lessons seriously. You're spending money so pay attention, take notes, make charts, organize your drum lessons, tape the lessons, and anything else you can think of to make the most out of it.
11. Beginning drummers always want to learn fancy drum beats and drum fills right away. But you must crawl before you can walk. Take the time to get the basics down real good on the drums and then you can tackle the more challenging stuff.
12.Ergonomics: The physical aspect of your playing (posture, how you hit) has a lot more to do with your playing than you think. When you are properly balanced, you have a center, and when you are centered you can move more freely and relaxed without any wasted motion.
13.Roll your drumsticks on a flat countertop before buying them. This way you'll know if you're getting a straight pair.
14.Myth: Drummers get all the chicks. Not true ... Singers do! All the more reason to be a singing drummer, huh?
15.Myth:Lars Ulrich is the greatest drummer in the world. Fact: It's actually Ringo Starr(drummer from Beatles).
www.drumtips.com
Monday, January 4, 2010
Best drummers in 2009
In fiecare an, cea mai citita revista de specialitate din lume, Modern Drummer, organizeaza celebrul sondaj printre cititorii ei cu privire la cei mai bun tobosari.
Rezultatele pentru 2009 au fost urmatoarele:
HALL OF FAME - Mitch Mitchell (Jimi Hendrix Experience, RIP)
ROCK
1.Todd Sucherman (Styx,The Spinal Tap)
2.Neil Peart (Rush)
3.Xavier Muriel (Buckcherry)
4.Daniel Adair (Nickelback)
5.Chad Smith (Red Hot Chili Peppers,Chickenfoot,Chad Smith's Bombastic Meatbats)
METAL
1.Lars Ulrich (Metallica)
2.Tommy Clufetos (Rob Zombie,Alice Cooper)
3.Chris Adler (Lamb of God)
4.Tommy Haake (Meshuggah)
5.Joey Jordison (Slipknot)
PUNK
1.Travis Barker (Blink 182)
2.Tré Cool (Green Day)
3.Josh Freese (A Perfect Circle,Nine Inch Nails,Guns'N'Roses)
4.Pat Thetic (Anti Flag)
5.Brooks Wackerman (Bad Religion,Tenacious D)
PROGRESSIVE1.Gavin Harrison (Porcupine Tree,King Crimson)
2.Mike Portnoy (Dream Theater)
3.Neil Peart (Rush)
4.Danny Carey (Tool)
5.Thomas Pridgen (The Mars Volta)
ALL AROUND 1.Keith Carlock (Sting,Dan Steely)
2.Steve Smith (Vital Information,Mariah Carey,Savage Garden)
3.Vinnie Colaiuta (Frank Zappa,Bill Evans)
4.Dennis Chambers (Santana,John McLaughlin)
5.Steve Gadd (Eric Clapton,Joe Cocker,Ray Charles)
R&B/HIP HOP
1.Amir Questlove Thompson (The Roots,Jay Z)
2.Aaron Spears (Usher,Alicia Keys,American Idol Tour)
3.John Blackwell (Prince,Justin Timberlake,P. Diddy)
4.Teddy Campbell (Britney Spears,Backstreet Boys,Christina Aguilera)
5.Tony Royster Jr. (En Vogue,New Flava)
POP: 1.Keith Carlock
2.Rodney Howard (Avril Lavigne)
3.Kenny Aronoff (Lynyrd Skynyrd,Smashing Pumpkins,Meatloaf)
4.Carter Beauford (Dave Matthews Band)
5.Vinnie Colaiuta
TRADITIONAL JAZZ:
1.Peter Erskine (Weather Report,Diana Krall)
2.Jeff Hamilton (Ella Fitzgerald, Count Basie Orchestra)
3.Bill Stewart
4.Roy Haynes (Ray Charles,Chick Corea)
5.Jack DeJonette (Miles Davis,Mike Stern,Joe Zawinul)
Rezultatele pentru 2009 au fost urmatoarele:
HALL OF FAME - Mitch Mitchell (Jimi Hendrix Experience, RIP)
ROCK
1.Todd Sucherman (Styx,The Spinal Tap)
2.Neil Peart (Rush)
3.Xavier Muriel (Buckcherry)
4.Daniel Adair (Nickelback)
5.Chad Smith (Red Hot Chili Peppers,Chickenfoot,Chad Smith's Bombastic Meatbats)
METAL
1.Lars Ulrich (Metallica)
2.Tommy Clufetos (Rob Zombie,Alice Cooper)
3.Chris Adler (Lamb of God)
4.Tommy Haake (Meshuggah)
5.Joey Jordison (Slipknot)
PUNK
1.Travis Barker (Blink 182)
2.Tré Cool (Green Day)
3.Josh Freese (A Perfect Circle,Nine Inch Nails,Guns'N'Roses)
4.Pat Thetic (Anti Flag)
5.Brooks Wackerman (Bad Religion,Tenacious D)
PROGRESSIVE1.Gavin Harrison (Porcupine Tree,King Crimson)
2.Mike Portnoy (Dream Theater)
3.Neil Peart (Rush)
4.Danny Carey (Tool)
5.Thomas Pridgen (The Mars Volta)
ALL AROUND 1.Keith Carlock (Sting,Dan Steely)
2.Steve Smith (Vital Information,Mariah Carey,Savage Garden)
3.Vinnie Colaiuta (Frank Zappa,Bill Evans)
4.Dennis Chambers (Santana,John McLaughlin)
5.Steve Gadd (Eric Clapton,Joe Cocker,Ray Charles)
R&B/HIP HOP
1.Amir Questlove Thompson (The Roots,Jay Z)
2.Aaron Spears (Usher,Alicia Keys,American Idol Tour)
3.John Blackwell (Prince,Justin Timberlake,P. Diddy)
4.Teddy Campbell (Britney Spears,Backstreet Boys,Christina Aguilera)
5.Tony Royster Jr. (En Vogue,New Flava)
POP: 1.Keith Carlock
2.Rodney Howard (Avril Lavigne)
3.Kenny Aronoff (Lynyrd Skynyrd,Smashing Pumpkins,Meatloaf)
4.Carter Beauford (Dave Matthews Band)
5.Vinnie Colaiuta
TRADITIONAL JAZZ:
1.Peter Erskine (Weather Report,Diana Krall)
2.Jeff Hamilton (Ella Fitzgerald, Count Basie Orchestra)
3.Bill Stewart
4.Roy Haynes (Ray Charles,Chick Corea)
5.Jack DeJonette (Miles Davis,Mike Stern,Joe Zawinul)
Subscribe to:
Posts (Atom)