Cursuri de Tobe - Bucuresti,sectorul 3

Thursday, May 29, 2008

Intrebari Frecvente Cursuri de Tobe (Frequently asked questions)

1.Sunt incepator si nu am mai cantat niciodata la tobe. Acest lucru este un impediment?

Nu este absolut nici o problema.Singura problema este sa ai ureche muzicala (capacitatea de a reproduce sunetele musicale).Acest lucru este esential si se va verifica la prima sedinta.
Pe langa simtul ritmic constituie un avantaj rabdarea si determinarea.

2.Cate sedinte pe saptamana ar trebui sa fac?

Nu exista o regula, insa ideal ar fi sa vii constant o data pe saptamana.


3.Cum se desfasoara sedintele?

Sedintele sunt personalizate pentru fiecare persoana in parte in functie de capacitatea de lucru a fiecaruia.Sedintele se desfasoara intr-un mod relaxant si placut si sunt individuale (cu fiecare persoana in parte).

4.In cat timp ajung sa bat bine?

 Acest lucru depinde numai de tine si de cat timp aloci exersatului.
Un set de tobe sau un practice pad alaturi de o pereche de bete te-ar ajuta foarte mult insa nu este un impediment.
In mod normal dupa un an se acumuleaza anumite cunostinte si se formeaza anumite reflexe si automatisme, insa cu un pic de exercitiu acasa de poate si in 6-8 luni.

5.Unde se afla sala si care este programul?

Sala se afla in zona Timpuri Noi,in apropierea statiei de metrou.Programul este flexibil si se stabileste de comun accord.Lectiile se fac de marti pana sambata atat dimineata, in cursul zilei cat si seara in limita locurilor disponibile.

6.Este prea tarziu/devreme sa ma apuc de tobe ?

Nu exista limita maxima de varsta.
Niciodata nu este prea tarziu.Cel mai tanar elev are 8 ani iar cel mai in varsta are 65.
Importanta este pasiunea pentru muzica.

7.Ce alte lucruri legat de cursurile de tobe ar mai trebui sa stiu?

In primul rand toba nu este un instrument usor asa cum poate parea .E nevoie de disciplina, coordonare si  multa rabdare.In plus, un set de tobe decent costa in jur de 600 euro .In alta ordine de idei, la lectii trebuie sa vii cu propriul set de bete.

8.Ce experienta ai?

M-am apucat de tobe acum 25 ani si de atunci am incercat sa ma perfectionez incontinuu.Am terminat in 1998 Scoala Populara de Arte la sectia Percutie dupa care am studiat cu cativa profesori in particular. Am participat la diverse cursuri, seminarii si workshopuri atat in Bucuresti cat si in strainatate.
Am cantat in numeroase formatii si proiecte muzicale, abordand stiluri muzicale diferite (de la rock alternativ, metal, house si latino la punk, ambiental, acid jazz si muzica comerciala) avand la activ peste 500 de concerte plus aparitii tv, radio, festivaluri,turnee etc.
Cursurile de tobe le tin de mai bine de 20 de ani avand o vasta experienta muzicala si didactica.
Am dezvoltat o metoda eficienta si interactiva de a lucra cu toate categoriile de varsta.
Am lucrat cu adulti din toate categoriile de varsta (intre 18-68 ani), cu copii cu dizabilitati (sindromul Asperger, nevazatori, ADHD, autism, sindromul Down etc) sau usoare probleme locomotorii si pot spune ca pasiune pentru a preda si a invata oamenii sa cante la tobe a ramas neschimbata.

Monday, May 19, 2008

Despre cursurile de tobe

 Cursurile sunt destinate atat celor care doresc sa faca intensiv cat si celor care vor sa vina de hobby sau pur si simplu sunt curiosi si vor sa incerce.Cursurile se adreseaza totodata atat incepatorilor cat si celor de nivel mediu sau care vor sa se perfectioneze.Nu este un impediment faptul ca nu ai mai cantat vreodata la vreun instrument sau ca nu mai ai 20 de ani.Singura conditie esentiala este urechea muzicala(capacitatea de a reproduce in mod exact sunetele muzicale,iar in cazul nostru de a reproduce ritmul).Aptitudinile muzicale se vor testa la prima sedinta.
 

  Sala de studiu este utilata complet cu 2 seturi de tobe, metronom, practice pad, calculator, aer conditionat si un minibar pentru o mai buna desfasurare a cursurilor.Bautura(cafea,ceai,apa minerala/plata, suc)este din partea casei.Sedintele se pot desfasura si la domiciliul cursantului(daca acesta are instrument).
  Se va studia dupa metode moderne si interactive in functie de profilul si de capacitatea de asimilare a fiecaruia:
1.partituri,manuale(pentru o mai buna sistematizare si intelegere a ritmurilor si a diverselor tehnici)
2.metronom(metronomul este vital in dezvoltarea ulterioara a viitorului tobosar)
3.pregatire si formare pt.cantat cu trupa(cursantul va canta dupa melodii sau/si va putea fi acompaniat de chitara/bas/clape/percutie)
4.improvizatie(se propune stimularea creativitatii fiecarei persoane in parte prin diverse exercitii interactive)
5.sesiuni de inregistrari(cursantul va fi inregistrat video
pentru a-si putea urmari evolutia si pentru a-si corecta greselile)
6.vizionarea de clipuri video cu tobosari din diverse stiluri muzicale pentru a intelege mai bine abordarea instrumentului 
7.invatarea unei melodii la alegere si inregistrarea ei 
  Cursantul va fi initiat in urmatoarele stiluri muzicale: Rock, Pop, Funk, Disco, Jazz, Blues, Hip-Hop, R&B, World & Ethnic, Dance, Trap, Drum'n'Bass, Punk, Metal, Indie, Populara,  etc.
  Totodata cursanul va fi consiliat si indrumat in alegerea instrumentului (daca va dori sa-si cumpere pe viitor) pentru gasirea celei mai bune oferte in functie de bugetul de care dispune si de preferinte.
 
  Programul este flexibil(marti - vineri: 10-21.00, sambata:9-16) si se stabileste de comun acord.O sedinta dureaza 60 minute.Sedintele sunt individuale(1 la 1, profesor - elev) si personalizate pentru fiecare in parte.Varsta minima este de 8 ani.