Cursuri de Tobe - Bucuresti,sectorul 3

Wednesday, November 11, 2009

Musical Instruments Museum (MIM)

Muzeul Instrumentelor Muzicale se afla in capitala Belgiei,Bruxelles.Muzeul adaposteste o colectie de peste 1500 instrumente de prin toate colturile lumii.
Este impartit pe 4 nivele:instrumente mecanice ,instrumente traditionale,instrumente de orchestra si instrumente electronice.
Fiecare vizitator primeste o pereche de casti controlate prin infrarosu.Cand ajungi in dreptul unui instrument auzi in casti muzica acelui instrument printr-o inregistrare.
In muzeu se mai afla o librarie,o sala de concerte(evident nu se tin concerte de rock sau indie),un gift shop si un restaurant situat chiar pe terasa unde poti admira Bruxelles-ul de la inaltime.
Ca plusuri pot spune urmatoarele:
- mi-a placut in mod deosebit cladirea in sine ce adaposteste instrumentele,cladire in stilul "art nouveau",cocheta,micuta si avand un farmec aparte.
-Romania e si ea reprezentata cu 2 sau 3 instrumente:cornul,dramba si inca ceva dar nu mai tin minte exact ce era.pentru cei mai old school cu siguranta le-ati vazut si auzit de zeci de ori in emisiunea "Tezaur Folcloric" a doamnei Marioara Murarescu in fiecare vineri de la 20.30 acum 20 de ani.
-studioul de inregistrari antic alaturi de atelierul unde se fac piane sunt fabuloase.

Ca si minusuri as putea spune ca ma asteptam la mai multe instrumente in special din categoria celor moderne la mai multe sali.Un etaj intreg ocupat gift shop pare cam mult avand in vedere ca batea vantul pe acolo.Ideea restaurantului e si ea un pic aiurea, strict comerciala dar avand in vedere ca la ora 11 dimineata era plin ochi e de inteles.
Una peste alta daca aveti drum prin Bruxelles merita vazut.